De domeinmedezeggenschapsraad (dmr) van het Economie & Management heeft vorige week de geplande opheffing van de studie Trade Management Asia (TMA) tegengehouden. In een vergadering stemde de volledige studentengeleding tegen de afschaffing, die per direct een studentenstop zou inhouden. De docenten waren verdeeld over de kwestie: een aantal stemde met de studenten mee, een aantal onthield zich van stemming en een aantal was voor.
Het domeinbestuur onder leiding van voorzitter
Willem Baumfalk wenste na een aantal
moeilijke jaren voor TMA de studie samen te voegen met International Business and Management Studies. De belangrijkste reden hiervan is dat de twee studies de afgelopen jaren volgens het domeinbestuur te veel op elkaar zijn gaan lijken.
De student-medezeggenschappers konden zich niet vinden in de motieven van Baumfalk. Faissal Amraoui, student-lid van de domeinraad, vindt het vervelend dat alle tijd die is gestoken in de verbetering van de opleiding voor niets zou zijn geweest. ‘De laatste jaren waren moeilijk voor TMA, maar de opleiding is recent nog geaccrediteerd. Dat is een teken dat we op de goede weg zijn.’
Amraoui ziet meer nadelen in een eventueel einde van TMA. Zo is het volgens hem zo dat grote studies op de HvA moeilijk te managen zijn en vindt hij het tijdstip van opheffing ongunstig gekozen. De voorlichtingsactiviteiten voor het nieuwe jaar zijn immers al in volle gang. ‘Bovendien komt onze concurrentiepositie ten opzichte van de Hogeschool Rotterdam onder vuur te liggen. Wanneer TMA hier een minor of afstudeervariant wordt, zullen studenten met een echte interesse in handel met Azië voor de Maasstad kiezen.’
Domeinvoorzitter Baumfalk wil niet inhoudelijk reageren op de stemming van de DMR. ‘Ik ga het waarschijnlijk begin komende week eerst met de medezeggenschappers bespreken. Ik denk dat dat de beste manier is om de zaken aan te pakken,’ aldus Baumfalk.